Vernieuwing Drie Eikenstraat begint op maandag 13 november

Na jarenlange voorbereiding start op 13 november 2017 de vernieuwing van de Drie Eikenstraat. Eindelijk wordt deze belangrijke verkeersader in onze gemeente voet- en fietsvriendelijker.

Na de rioleringswerken krijgt de straat een nieuw wegdek met een een gescheiden fietspad over de volledige lengte. Het kruispunt met de Ter Borchtlaan en Joe Englishlaan wordt zo heringericht dat de bewoners gemakkelijk en veilig de beide wijken van het Molenveld kunnen in- en uitrijden. Ter hoogte van de Losweg en 77ste Sint-Paulusscouts en ter hoogte van RevArte komen veilige oversteekplaatsen met middenstrook. Tot slot wordt ook het T-kruispunt met de Doornstraat veiliger gemaakt voor zwakke weggebruikers. Het omvangrijke wegenwerk zal in totaal een jaar in beslag nemen. De meest hinderlijke werken zullen ongeveer acht maanden duren.

Alle informatie én de buurtfolder met uitgebreide plannetjes en een antwoord op de vaakst voorkomende vragen vind je vanaf nu op https://www.edegem.be/drieeikenstraat.

FacebookTwitter

Eén gedachte over “Vernieuwing Drie Eikenstraat begint op maandag 13 november”

 1. Als buurtbewoners kijken we hoopvol uit naar de nieuwe aanleg. Iedereen beseft dat het een groot werk betreft met een even grote impact. Het zal binnen een jaar niet meer zijn zoals vandaag. Het zal veel beter worden.
  De enige maar op de bouwplannen, is het behoud van de immense parkbomen rakelings langs de bebouwing aan het begin van de Ter Borchtlaan. Waar trouwens een nieuw bomeneiland komt in het midden van de laan. Met voldoende ruimte voor aanplant van extra ‘ inlandse’ eiken.
  De Ter Borchtlaan krijgt aan het begin sowieso een totaal ander uitzicht dan de rest van de laan. De opdeling van de laan in aparte rijbanen met in het midden een plantsoen met grote bomen kan resulteren in een beeld alla Prins Boudewijnlaan.
  Binnen 20 jaar wil iedereen nog steeds tevreden zijn over de keuzes die we vandaag maken voor de Edegemse straten.
  Daarom opnieuw de vraag aan de ‘groene’ politiek.
  Neem aub afscheid van de 5 immens wordende Amerikaanse eiken met overlast voor straat, voetpad, parkeerplaatsen, riolering, nutsleidingen, …
  En onderzoek samen met landschapsarchitecten de mogelijkheden voor een bijzondere groene kop met enkel grote bomen in het midden van de vernieuwde Ter Borchtlaan.

Reacties zijn gesloten.