Pac-Man verovert Sorbrechtshofstraat

Bij de recente voetpadvernieuwing in de Sorbrechtshofstraat werd in het wegdek een spelelement voor kinderen verwerkt. Ook voor toekomstige projecten wil de gemeente dat doen.

De straatstenen van de Sorbrechtshofstraat in de Edegemse Molenveldwijk werden recent wat aantrekkelijker en interactiever gemaakt. Na de heraanleg van het voetpad in de straat werd op een riooldeksel een groot Pac-Manfiguur aangebracht. De witte bolletjes die het gele mannetje in het gekende videospelletje opeet, liggen verspreid over de ganse breedte van de straat. Aan het einde van de reeks bolletjes staat er een tweede Pac-Man op een riooldeksel.

"Heel wat bewoners wandelen door deze straat om hun boodschappen te gaan doen in het nabijgelegen warenhuis", zegt jeugdschepen Jeroen Van Laer (Groen). "Daarom besloten we de straat een beetje aantrekkelijker te maken voor de lokale kinderen. Zij kunnen de bolletjes volgen en komen onderweg enkele spookjes tegen, de vijanden van Pac-Man."

Ook in de toekomst wil de gemeente Edegem bij iedere heraanleg nagaan of ze in het straatbeeld een dergelijk "speelweefselelement" kan aanbrengen.

"In de Jan De Bodtlaan zullen alle bewoners twee tegels op eenzelfde manier mogen beschilderen", zegt projectmedewerker voor gemeentelijk groen Tim Van Immerseel. "Op die manier willen we een soort memoryspel in de straatstenen verwerken. In juni komen de bewoners samen om het concept vorm te geven. Het onderwerp van de tegels kunnen de bewoners vrij kiezen, al zijn er natuurlijk aan alles beperkingen."

Eerder werkten de gemeentediensten ook al een leuk speelweefselproject uit in de Gebroeders Van Raemdoncklaan. "Omdat we in die straat te kampen hadden met bladluizen, hingen we ter bestrijding enkele potten met stro in de bomen", vertelt Van Immerseel. "Die potten lieten we versieren door de leerlingen van het lokale schooltje. Op die manier voelden de bewoners zich nauwer betrokken bij het project." (dbw)

FacebookTwitter