Gloednieuw in Edegem: peuterspeelpunt 't Speelnestje!

Vanaf 3 mei zal het Zwaluwnest ook "t Speelnestje herbergen. Dat is een peuterspeelpunt waar kinderen van 0 tot 3 jaar kunnen spelen en ravotten terwijl de ouders, grootouders, tantes, onthaalouders, … gezellig keuvelen over koetjes en kindjes bij een tasje koffie.  

"Met "t Speelnestje creëren we in het Zwaluwnest een unieke ontmoetingsplaats, iets tussen een gezellig oudercafé en een speeltuin voor peuters", vertelt schepen voor gezin en kinderopvang Jeroen Van Laer. "Het opzetten van het peuterspeelpunt kwam in een stroomversnelling dankzij enkele enthousiaste Edegemse mama"s die er mee hun schouders onder wilden zetten. Eind 2015 kwamen we een eerste keer samen om de ideeën samen te brengen. Volgende week is het dan zover en gaat het Speelnestje voor de eerste keer open." 

 "Er zijn alvast drie goede redenen om eens langs te komen", verduidelijkt schepen Jeroen Van Laer, "Samen spelen is goed voor de sociale ontwikkeling van kinderen in voorbereiding op de kleuterschool, zeker voor kindjes die niet naar de kinderopvang gaan. Je leert zelf andere (groot)ouders kennen en steekt dingen van elkaar op. Met al je onopgeloste vragen over opvoeding kan je terecht bij de professionelen van het Huis van het Kind." 

Stilaan wordt het Zwaluwnest zo de place-to-be voor alles wat met kinderen en opvoeden te maken heeft. Je kan er vandaag immers ook al terecht voor de buitenschoolse kinderopvang De Speelclub, de Opvoedingswinkel en de consultaties van Kind en Gezin. De mama"s en papa"s die met hun kersverse spruiten op consultatie komen bij Kind en Gezin kunnen dus bijvoorbeeld heel gemakkelijk even stoppen in "t Speelnestje. 

"In andere gemeenten zijn peuterspeelpunten alvast een groot succes. We hopen dan ook dat in Edegem dit unieke speelcafé kan uitgroeien tot een vaste ontmoetingsplaats voor alle 0 tot 3 jarigen uit Edegem!", besluit burgemeester Koen Metsu.

Het peuterspeelpunt praktisch:

  • Elke dinsdag van 10 tot 15 uur en elke woensdag van 9.30 tot 11.30 uur. Niet tijdens schoolvakanties en op feestdagen
  • Gratis en zonder inschrijving
  • Kom niet met zieke kindjes.
  • Let op je eigen kindje, blijf aanwezig en verantwoordelijk.
  • Babyvoeding kan je opwarmen.

Meer weten? Huis van het Kind, Drie Eikenstraat 16 (Zwaluwnest), e-mail: huisvanhetkind@edegem.be, tel. 03 289 21 10.

Interesse om mee te werken als vrijwilliger? Surf naar www.edegem.be/vrijwilligers of mail naar
huisvanhetkind@edegem.be.

FacebookTwitter