Twee sociale vzw’s uit Edegem geven Meihof nieuwe toekomst

Het gemeentelijk recreatiedomein Meihof in de Hovestraat met cafetaria, speeltuin, boszone én skatepark is al jaren een fijne speelplek voor kinderen uit Edegem en omstreken. De concessie voor de uitbating van de cafetaria liep af op 1 april 2016. De gemeente Edegem ging in 2015 via een marktbevraging op zoek naar een nieuwe uitbater. vzw Rekreatief en vzw Pegode zullen het Meihof opfrissen én uitbaten. Een volwaardig buurtrestaurant zal er hand in hand gaan met een speeltuin en speelbos dat toegankelijk is voor alle kinderen. Iedereen is welkom op de opening op 20 mei 2016. Als gemeente tekenen we mee een nieuwe toekomst uit voor "t Meihof en investeren we in de speeltuin en verfrissing van het skatepark.

Schepen voor jeugd Jeroen Van Laer is verheugd met de nieuwe weg voor "t Meihof: "De speeltuin van het Meihof was dringend aan vernieuwing toe en ook het skatepark kon een opfrissing gebruiken. Het aflopen van de concessie gaf ons als gemeente de opportuniteit om meer te doen met het Meihof. We zijn dan ook heel blij dat twee sociale vzw"s uit onze gemeente, Pegode en Rekeatief, de handen in elkaar hebben geslagen."

"Mede dankzij een gemeentelijke investering van zo'n 40 000 euro maakt Pegode de speeltuin en het speelbos toegankelijk voor iedereen, ook voor kinderen met een beperking", gaat schepen Jeroen Van Laer verder. "Verder krijgt het skatepark een opfrisbeurt. De gemeentelijke investering van zo'n 10 000 euro dient voor een nieuwe grafittimuur en zitplaatsen. De rampen zelf zijn nog in goede staat. De speeltuin wordt overgedragen aan Pegode en Rekreatief, het skatepark houden we als gemeente nog wel in eigen beheer."

"Het Meihof zelf wordt een sociaal buurtrestaurant waar iedereen terecht kan voor een betaalbare gezonde maaltijd. OCMW-cliënten zullen er een maaltijd kunnen eten via een tussenkomst van het OCMW Edegem", verduidelijkt OCMW-voorzitter Brigitte Vermeulen-Goris. "Rekreatief werkt hiervoor samen met het OCMW ook een tewerkstellingsinitiatief uit." 

"We nemen voor het restaurantgedeelte vier nieuwe werkkrachten aan die langdurig werkloos zijn", zegt Marc Truyens van Het Rekreatief. "Zij worden door ons vast personeel opgeleid, met de bedoeling om hen op termijn te laten doorstromen naar het reguliere arbeidscircuit. Ook met onze vestiging in de Doornstraat, die enorm in trek is, zijn er uitwisselingen mogelijk. We willen het Meihof herstellen in naam en faam, zodat het weer dé ontmoetingsplaats voor de Edegemnaars wordt. Om klanten aan te trekken zullen we activiteiten organiseren voor allerlei doelgroepen: van kinderen tot 65-plussers. We starten met een groot buurtfeest op 20 mei van 16 tot 22 uur. Het wordt een echt volksfeest met volksspelen en Vlaamse lekkernijen aan democratische prijzen. Iedereen is welkom en inschrijven hoeft niet."

De opbouw van het Meihof verloopt in drie fasen. Tegen midden mei wordt de site opnieuw operationeel gemaakt en wordt het terras vervangen. In 2017 wordt een masterplan opgemaakt voor de bredere omgeving (bos en inclusieve speeltuin) en tegen 2018 zou de cafetaria uitbreiden met een kleine feestzaal.

FacebookTwitter

2 gedachten over “Twee sociale vzw’s uit Edegem geven Meihof nieuwe toekomst”

Reacties zijn gesloten.