Laura Tesoro start tournee in Club27

Het zijn drukke tijden voor de Edegemse Club27. Morgen speelt Admiral Freebee er een try-out voor een uitverkochte zaal en op dinsdag 12 april is het de beurt aan rijzende ster Laura Tesoro.

Zangeres Laura Tesoro vertegenwoordigt midden mei onze nationale kleuren op het Eurovisiesongfestival in Zweden. Een maand voordat Tesoro naar Stockholm afzakt, start ze haar internationale tournee in de Edegemse Club 27. De keuze om naar Edegem te komen is er een van de zangeres zelf, zo blijkt. "Na mijn succesvolle passage van vorig jaar, wou ik met plezier terugkomen naar Edegem", zegt Laura Tesoro zelf. "De organisatie, de omkadering en de sfeer maken van Club 27 de ideale plek om een knalconcert te geven en het Belgische publiek uit te wuiven voor we vertrekken richting Zweden."

Voor de organisatoren en vrijwilligers van Club 27 is haar komst een hele opsteker. "Vorig jaar vonden heel wat jongeren de weg naar onze club voor het optreden van Laura", zegt organisator Manu Styleman. "Dit jaar zal dat niet anders zijn, zeker omdat ze ook haar inzending What's the Pressure zal spelen."

Club 27 mikt bewust op een breed publiek. "Enerzijds grijpen we naar bekende namen, maar anderzijds willen we ook nieuwe artiesten een kans bieden", zegt Styleman. "Zo is het een week na Laura Tesoro de beurt aan Tsar B. Een nieuw soloproject van Justine Bourgeus, bij het grotere publiek beter bekend als de violiste van School is Cool."

Succes

Edegems jeugdschepen Jeroen Van Laer (Groen) is verheugd met het succes van Club 27. "Persoonlijk had ik nooit durven denken dat onze clubwerking in nog geen jaar tijd zo veel respons zou krijgen", zegt hij. "We zijn met beperkte middelen van start gegaan, maar wisten al heel wat artiesten en boekingskantoren te overtuigen van onze manier van werken. Ik wil dan ook een pluim geven aan alle enthousiaste vrijwilligers."

Optreden Laura Tesoro, 12 april, deuren open om 19.30u. Tickets: 8 euro, 10 euro aan kassa. Online bestellen via www.edegem.be/tickets

koen de beuckeleer â–