Meihof krijgt serieuze opfrissing!

Vanaf mei is het zover: samen met vzw Rekreatief en vzw Pegode krijgt het Meihof een broodnodige opfrissing. Stap voor stap zal het Meihof zo een volwaardig buurtrestaurant worden met een speeltuin die toegankelijk moet zijn voor alle kinderen. "Het Meihof is een fantastische locatie, maar waar zoveel meer mee kan gebeuren. Onder meer de beperkte openingstijden waren voor ons als bestuur een reden om het over een andere boeg te gooien", vertelt schepen voor jeugd Jeroen Van Laer. 

De aanpak van Rekreatief en Pegode kon het gemeentebestuur het meest overtuigen. De twee sociale vzw's uit de gemeente slaan de handen in elkaar. Rekreatief, dat ook al een feestzaal uitbaat in de Doornstraat, zal haar werking uitbreiden naar het buurtrestaurant in het Meihof. De mensen van Pegode, die een thuis biedt aan mensen met een beperking, zullen instaan voor het onderhoud van de speeltuin. 

"Mede dankzij een gemeentelijk investeringsbedrag van zo'n 40.000 EUR maken we de speeltuin en het speelbos bovendien toegankelijk voor iedereen", benadrukt schepen Jeroen Van Laer. "Of om het met de woorden te zeggen van de Edegemse 47ste AKABE: toegankelijk voor kinderen en jongeren met of zonder handicap, maar ook voor piraten, struisvogels of astronauten, voor iedereen!"

Rekreatief werkt samen met OCMW een tewerkstellingsinitiatief verder uit in het buurtrestaurant. Cliënten van het OCMW krijgen er een horecaopleiding, die hen in staat stelt om door te groeien naar de reguliere arbeidsmarkt. De nieuwe werking zou begin mei van start gaan.

Skatepark

Tot slot zal ook het skatepark een opfrissing krijgen. "We voorzien een investering van zo'n 10.000 EUR. Bedoeling is vooral om een nieuwe grafitti-muur te maken en zitplaatsen. De rampen zelf zijn nog in goede staat", besluit schepen voor jeugd Jeroen Van Laer.

FacebookTwitter

7 gedachten over “Meihof krijgt serieuze opfrissing!”

 1. Mooi initiatief maar hopelijk komen er ook nieuwe speeltuigen want die zijn hopeloos verouderd en sommige zelfs gevaarlijk . Vriendelijke groeten en bedankt

 2. Wou,leuk om te horen. Het skatepark zou best nog wat ruimer mogen, eventueel met een deel voor tot 12 jarigen en een deel voor +12 jarigen. Nu is het spijtig van de hang/skate jongeren die er regelmatig rondhangen, sigaretten en wiet roken en het nodig vinden om de jongsten van het terrein weg te jagen door hun weinig tolerant gedrag (waaronder rook uitblazen in hun gezicht, kwaad hun skatebord op de grond gooien, enz.) . Een rookverbod instellen met eventueel GAS boete zou ons al een heel eind op weg helpen.
  Wat denken jullie ervan?
  Groetjes

 3. Super idee. Ik kijk er naar uit om met de kleinkindjes in de vernieuwde speeltuin te komen spelen en daarna een terrasje te doen. Mooi idee ook om met het OCMW samen te werken.

 4. Tof!!! Goei idee die samenwerking! Meer van dat. Wij en de kleinkindjes kijken er naar uit!

 5. Héél mooi initiatief. Maar inderdaad moet er nog wat gewerkt worden aan de veiligheid van de speeltuigen. We zullen hier graag een familiefeestje houden.

 6. Blij te horen dat de gemeente hier in gaat investeren. Het is een fijne plek om te vertoeven, maar de speeltuin had inderdaad een aantal onveilige, kapotte speeltuigen, is me vooral afgelopen zomer opgevallen als mijn kindjes op blote voetjes aan het spelen waren.
  Een buurtrestaurant kan ik ook wel smaken, vooral als het ook toegankelijk zal zijn in die zin dat de prijzen ook democratisch zijn en we er de hele bevolking van Edegem kunnen terugvinden. Zou ook fijn zijn als er de mogelijkheid blijft om je eigen drank en eten te nuttigen.

  Begrijp ik het goed als het initiatief zal klaar zijn vanaf mei, of zal men er dan pas aan beginnen om het uit te bouwen? Ik hoop dat we er deze zomer weer veel fijne dagen kunnen doorbrengen… 🙂

  Bedankt aan allen die hier mee hun schouders onderzetten. 🙂

 7. Herinneringen aan mijn jeugd. Als kind leek het een onvoorspelbaar groot terrein. Maar als ik nu langskom (af en toe), dan lijk het me zo klein. Inderdaad een opfrisbeurt is al langer dan nu wenselijk. Ik kijk er met verwachting naar uit.

Reacties zijn gesloten.