Jonge band treedt op voor Flip Kowlier

De jonge Edegemnaar Sam De Nef speelt met zijn band ­­­ Paint Me English in het voorprogramma van Flip Kowliers nieuwste project Ertebrekers in de Edegemse Club27.

De jonge band Paint me ­English werd nog maar enkele maanden geleden gevormd, maar donderdag treden de jonge muzikanten wel al aan in het voorprogramma van Flip Kowliers nieuwste project Ertebrekers, een concert dat plaatsvindt in Hangar 27 en deel uitmaakt van de concertreeks Club27. De organisatoren van Club27 maken er altijd een erezaak van om een bekende naam te koppelen aan jong opkomend talent.

Dromen van festivals

De Edegemse zanger en gitarist Sam De Nef speelde met zijn vorige band Monday Mourning al eens in het voorprogramma van Laura Tesoro, maar voor zijn nieuwe formatie is het optreden van aanstaande donderdag een echte vuurdoop. "We hebben nog maar één keer

samen opgetreden", zegt De Nef. "Naar aanleiding van Music for Refugees in Café Den Olifant. Binnenkort nemen we ook deel aan Kunstbende, een wedstrijd voor jong talent. Daarnaast treden we op tijdens het kleinschalige Artisjrock in Berchem."

Alle bandleden zijn zeventien en achttien jaar oud en wonen in Edegem en omgeving. "Ons genre valt wellicht het best te omschrijven als garagerock", zegt De Nef. "We proberen met onze songs iets fris en nieuws op het podium te brengen. We kenden elkaar al via via, maar de band zelf is nog niet echt op elkaar ingespeeld. In de toekomst hopen we uiteraard op te treden op bekende festivals. De ultieme droom van alle beginnende rockgroepjes."

Hoofdact Ertebrekers is het nieuwe collectief van Flip Kowlier. De drie voorzangers brengen een mix van funk, hiphop en soul in een sappig West-Vlaams dialect. Kaarten voor het optreden kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Iedereen is donderdag vanaf 19.30u welkom in Hangar 27. (dbw)