Club27 na één jaar al grote naam

Het voorjaarsprogramma van de Edegemse concertwerking Club27 oogt veelbelovend. Zo zakt volgende maand Flip Kowlier af met zijn nieuw project Ertebrekers en is het in maart aan Bandits, Admiral Freebee en Soldiers Heart om hun laatste werk uit te proberen.

De Edegemse Club27 zag begin vorig jaar het levenslicht en wist in korte tijd heel wat bekendheid te vergaren in de Antwerpse zuidrand. "Een bewuste tactiek", zegt Edegems jeugdschepen Jeroen Van Laer (Groen). "Het gemeentebestuur kent de organisatoren jaarlijks 3500 euro toe om grote namen en try-outs binnen te halen. Op die manier zijn we er op korte tijd in geslaagd om een duidelijke positie in het concertlandschap te verwerven."

Indrukwekkend lijstje

De schepen kijkt tevreden terug op het voorbije concertjaar. "Er was een aantal hoogstaande voorstellingen, die heel wat volk op de been brachten", zegt hij. "Het bewijs dat er in de zuidrand nood was aan een goede concertwerking. Aanvankelijk was het toch een beetje afwachten."

De afgelopen maanden traden onder meer The Van Jets, The Scabs, Raymond Van 't Groenewoud, Laura Tesoro en Baloji op in Hangar 27. Best een indrukwekkend lijstje. "Het is vooral een kwestie van de vinger aan de pols te houden bij de artiesten", vertelt organisator Manu Styleman. "Als artiesten een nieuwe plaat willen uitbrengen, gaan ze voor de try-outs op zoek naar een kleinere zaal die technisch in orde is en waar ze warm worden onthaald."

Filmavonden

Volgende maand, op 18 februari, zakt Flip Kowlier met zijn project Ertebrekers af naar Hangar 27 en op 31 maart stelt Tom Van Laere van Admiral Freebee zijn nieuwste plaat voor. "Twee geweldige kansen", zegt schepen Van Laer. "De organisatoren zijn voor beide voorstellingen nog op zoek naar een gepast voorprogramma met een regionale toets. Een belangrijk aandachtspunt in de missie van Club27."

Naast hoogstaande muziekvoorstellingen gaat Club 27 weldra ook filmavonden organiseren. "Daarmee hernemen we een oude gemeentelijke traditie", zegt Manu Styleman. "We kiezen voor echte filmklassiekers, en beginnen op 3 februari met de vertoning van A Clockwork Orange van Stanley Kubrick." (dbw)

Blijf op de hoogte! Abonneer je op de evenementen van Club27 via www.facebook.com/club27edegem/events

Het eerstvolgende concert vindt plaats op 18 februari. Het nieuwe project Ertebrekers van onder andere Flip Kowlier brengt funk, soul en hip hop op z"n West-Vlaams naar Edegem. Ertebrekers (zoals Heartbreakers) is een nieuwe groep uit Gent. Ze heeft zwart bloed (funk, hiphop, soul) en ze drukt zich uit in het West-Vlaams. De drie stichters/voorzangers zijn Jeffrey Jefferson, Flip Kowlier en Peter Lesage. De plaat van Ertebrekers is eigen ambacht. Ze heeft een vrolijke inborst, ze vertelt verhalen met een verpletterende en overcharmante alledaagsheid en ze blaast iedereen omver.

Wanneer? 18 februari om 19.30 uur

Prijs? 8 euro voorverkoop of 10 euro aan de kassa

Film: A Clockwork Orange van Stanley Kubrick

Het overgangsproces van een amoreel boefje tot gehersenspoelde deftige burger en terug vormt de dynamische boog in de shockerende toekomstvisie die Stanley Kubrick maakte van de roman van Anthony Burgess. Onvergetelijke beelden, verrassende muzikale contrastelementen, het fascinerende taalgebruik dat Alex en zijn kompanen gebruiken, alles gegoten in één schokkend geheel.

Wanneer? 3 februari om 20.30 uur

Prijs? 2 euro / abonnement: 10 euro

Film: Birdman van Alejandro Gonzáles Iñárritu

Birdman is een zwarte komedie over een acteur, bekend voor het spelen van een iconische superheld, die moeilijkheden ondervindt om een Broadway-stuk op poten te zetten. Tijdens de laatste dagen in de aanloop naar de première gaat hij de strijd aan met zijn ego in de hoop om zijn familie, carrière en zichzelf terug te winnen…

Wanneer? 17 februari om 20.30 uur

Prijs? 2 euro / abonnement: 10 euro

Waar? Club 27, Parklaan 161, 2650 Edegem

Meer info of tickets? www.edegem.be/tickets of aan de balie van het gemeentehuis, Gemeenteplein 1