Wensen en raketplezier op nieuwjaarsreceptie Groen Edegem

Donderdag 7 januari hielden we onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. We experimenteerden deze keer met een nieuw format: niet alleen wijzelf, en met name fractieleidster Sien Pillot, zouden onze wensen voor het komende jaar voorlezen, maar we nodigden ook drie andere organisaties uit die ons met hun eigen nieuwjaarswensen moesten prikkelen.

ACV Edegem beet de spits af. Ivan Lusyne en André Van Ekelenburg verwezen in hun speech ook naar het eigen memorandum. Enkele concrete suggesties voor o.m. werkzekerheid, kinderopvang, mobiliteit, cultuur en wonen werden aangereikt. De volledige lijst aan voorstellen kan je hier downloaden.

Orbit vzw hield een vurig pleidooi voor meer interculturele en interreligieuze solidariteit. De acute vluchtelingenproblematiek kwam uitgebreid aan bod en Peter Keersmaekers gaf duidelijk aan wat Edegem – als lokaal bestuur – kan betekenen. Zijn volledige speech kan je hier vinden.

Natuurpunt is sinds enkele jaren een belangrijke partner in het uitvoeren van het Edegemse natuurbeleid. We hebben daarvoor ook een gezamenlijk charter ondertekend. Johan Claessens was in zijn handgeschreven nieuwjaarsspeech bijzonder kritisch. Verschillende belangrijke uitdagingen rond natuur kwamen aan bod en hij gaf een frisse blik op het Edegemse beleid van vroeger, vandaag en dat van de toekomst.

Met enige fierheid mochten we ook de raketvan tentoonstellen. De raketvan is het eerste zichtbare resultaat van de wijkbudgetten. Het systeem van wijkbudgetten is nieuw sinds deze legislatuur. Buren met creatieve ideeën kunnen van de gemeente een projectsubsidie van max. 10.000 EUR krijgen om hun idee ook echt te gaan uitvoeren. De raketvan is een heus spaceparadijs, waar klein en groot de zotste ruimteavonturen kan beleven. In Gazet van Antwerpen verscheen er daarover volgende artikel. Klik hier.

We danken Davy Buntinx voor de prachtige foto tijdens de speech van Sien. Hieronder nog enkele andere sfeerbeelden van een zeer geslaagde nieuwjaarsreceptie!

FacebookTwitter