Nu woensdag 25 februari: openingsavond Club 27 met The Bony King

Club 27 is een feit! Club 27 is een gloednieuwe concertwerking in Edegem en de Antwerpse Zuidrand. Om dit op gepaste wijze te vieren, staan er meteen twee topbands geprogrameerd op de openingsavond op woensdag 25 februari: Bony King en How Town. En dankzij grote sponsor Duvel Moortgat krijgt iedereen bovendien als welkomstgeschenk een Duvel aangeboden.

"We leggen de lat al meteen hoog", zegt Manu Styleman, voorzitter van Club27. Samen met vijf andere enthousiastelingen wil hij samen met de gemeente Edegem een kwalitatieve concertwerking uitbouwen in de jeugd- en cultuurzaal Hangar 27. "The Bony King, vroeger The Bony King of Nowhere, heeft al drie albums en een soundtrack op zijn conto staan. Voor zijn vierde langspeelplaat trok singer-songwriter Bram Vanparys vorig najaar naar Los Angeles", vertelt Manu. "Met How Town plaatsen we meteen een internationaal ensemble in het voorprogramma."

"We zijn ook heel blij met onze eerste grote sponsor, Duvel Moortgat", verklapt Manu. "Als welkomstgeschenk krijgt iedereen op de openingsavond een Duvel aangeboden. Daarnaast zijn we ook zeer tevreden met de steun van twee lokale cafés. Zowel café Den Olifant in Edegem als De Wipschutter in Kontich zijn bereid gevonden om voorverkoopkaarten aan te bieden."

"Het doel is maandelijks een concert te programmeren", gaat Manu verder. "Naast elke hoofdact is er ook plaats voor lokale, opkomende muziekgroepen. Club 27 kan zo een springplank zijn voor lokaal talent. We proberen ons zo weinig mogelijk vast te pinnen op een genre of doelgroep. Club 27 is vooral voor mensen die op zoek zijn naar goede, inspirerende concerten in een perfecte setting. Dus jonge twintigers, maar ook vijftigers en zestigers die mee willen zijn met wat er leeft op muzikaal vlak.", aldus Manu. "Het droomscenario? In een adem genoemd worden met de Ancienne Belgique."

Wanneer? Woensdag 25 februari 2015 om 19.30 uur

Waar? Club27, Parklaan 161, 2650 Edegem

Tickets? In voorverkoop: 9 euro via www.edegem.be/tickets, aan de kassa: 12 euro

Meer info? www.club27edegem.be

Bony King

Singer-songwriter Bram Vanparys heeft als The Bony King of Nowhere, dat voortaan gewoon Bony King zal heten, al drie albums en een soundtrack op zijn conto staan. Voor zijn vierde langspeler, die deze lente in de rekken ligt, trok hij vorig najaar naar Los Angeles. Samen met Ryan Freeland aan de knoppen nam Bram er 10 liedjes op, ondermeer met de nu al legendarische sessiedrummer Jay Bellerose (Robert Plant, Ray Lamontagne, Solomon Burke, Bonnie Raitt) en bassiste Jennifer Condos (Bruce Springsteen, Ryan Adams). Eric Heywood (The Pretenders, Ray Lamontagne) neemt op het grootste deel van dat album de pedal steel voor zijn rekening en dat zonder dat de liedjes ooit te Amerikaans gaan klinken. Thuis vertaalt Bram die klassieke en trefzekere sound naar het podium met zijn vaste begeleidingsband. Een concert om naar uit te kijken!

Met How Town plaatsen we meteen een internationaal ensemble in het voorprogramma, geleid door Lennart Heyndels. Ingrediënten: vier stemmen en een contrabas. Hun muziek wordt door verlichte geesten ook wel eens omschreven als "hedendaagse multi-style post-pop": complex in haar simpliciteit, in de schemerzone tussen poëzie en muziek.