Gemeente Edegem vindt perfecte oldtimercaravan voor baravan

Het was even zoeken, maar schepen voor Wijkwerking Jeroen Van Laer (Groen) heeft eindelijk de perfecte oldtimercaravan gevonden om er een baravan voor de Edegemse wijkwerking van te maken. Met dank aan Zoran Carapic.

Enkele weken geleden lanceerde schepen Van Laer de oproep voor een kleine retro-caravan, die verbouwd zou worden tot mobiele bar en zo uitgeleend kan worden aan wijken en straten voor leuke buurtbabbels. Niet zo makkelijk, want retrocaravans zijn tegenwoordig erg gegeerd. "We kregen wel wat tips binnen, maar bij nader inzien was er altijd wel technisch iets mis met de caravan", vertelt Van Laer. "Gelukkig had ik met Zoran Carapic van onze gemeentelijke dienst Uitvoering een zeer kritische kenner in huis, die nakeek of de as, remmen en banden wel in orde waren. Het is de bedoeling dat onze baravan intensief gebruikt gaat worden door onze inwoners."

Met een krotcaravan – hoe leuk hij er ook uitzag – kon de gemeente bijgevolg niets doen. "Ik heb ontzettend veel zoekertjes van tweedehandssites doorgestuurd naar Zoran, met de vraag of hij kon gaan kijken. En zie: een oldtimercaravan van het merk Wilk kreeg eindelijk zijn volledige goedkeuring."

"Een prima onderhouden caravan, in de volksmond een 'bolleke' genoemd, tegen een correcte prijs", opent Zoran voor ons het tweeledig deurtje van het peperkoekencaravannetje uit 1980 met oranje gordijntjes. "De eigenaar uit Vorselaar vertelde me dat hij er vorig jaar nog met zijn vrouw en drie kinderen op reis was geweest naar Zuid-Frankrijk. De caravan stond onder een afdak. Alles vanbinnen is nog origineel. De eigenaar trok wel even bleek weg toen ik vertelde dat ik alles ga uitbreken en een zijwand ga opensnijden om er een bar van te maken. Het is de bedoeling dat er over de volledige lengte een toog komt."

Zoran en zijn collega's hopen de baravan rond oktober klaar te hebben. "Misschien kan hij al dienen voor de kerstboomverbranding, maar het zal vooral iets voor zomersactiviteiten zijn", denkt Van Laer.

Of ook het exterieur, met oranje streep, overspoten wordt? "Dat moeten we nog afspreken, maar ik ga hem zeker wat 'pimpen' met leuke retroverlichting", vertelt Zoran.

(c) Gazet Van Antwerpen

FacebookTwitter