Opnieuw 70 extra opvangplaatsen tijdens zomervakantie

Voor de tweede keer openen we als gemeente 70 extra kinderopvangplaatsen tijdens de zomermaanden voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. In totaal zijn er zo gedurende twee maanden 210 opvangplaatsen in IBO De Speelclub op drie verschillende locaties: in Fort 5, het centrum en Buizegem. 

"Met deze tijdelijke extra opvangplaatsen komen we tegemoet aan een grote opvangnood bij onze Edegemse ouders", legt schepen voor kinderopvang Jeroen Van Laer (Groen) uit, "Van de 70 plaatsen die we per dag extra hebben voorzien, is nu reeds een derde gereserveerd."

"De doelstelling van dit bestuur is van in het begin geweest om voldoende, betaalbare en kwaliteitsvolle kinderopvangplaatsen te voorzien voor onze Edegemse kinderen. Met onze fantastische IBO-begeleiders en deze tijdelijke extra locatie op Buizegem maken we deze doelstelling waar.", aldus de schepen.

Naast de opvang in het IBO organiseert de Kinderopvang- en Jeugddienst ook nog de speelpleinwerking tijdens de eerste twee weken van juli en augustus. Reserveren is niet verplicht. Alle kinderen en jongeren van 6 tot 15 jaar zijn welkom!

Voor meer info over (het reserveren van) zomeropvang in Edegem kan je terecht bij de Kinderopvangdienst via het algemeen nummer 03 289 26 50 of mailen naar kinderopvang@edegem.be.