Groen Edegem rolt zebrapad uit voor schoolgaande jeugd

Vanmorgen om 8u rolde Groen Edegem een zebrapad uit voor de schoolgaande jeugd van Andreas Vesalius. Met deze symbolische actie willen we het ontbreken van zichtbare oversteekplaatsen in het centrum van onze gemeente aankaarten. De suggestie-oversteekplaatsen zijn voor Groen onvoldoende.

In tegenstelling tot wat het bestuur beweert, is het strategisch aanleggen van zebrapaden in een zone 30 zeker niet verboden. Een bijkomend probleem is dat de maximumsnelheid van 30 op geen enkele manier wordt afgedwongen.

Verkeersveiligheid is voor Groen een belangrijk verkiezingsthema. In de week van de mobiliteit die zondag van start ging, verdient dit thema extra aandacht. Veilige oversteekplaatsen op de Prins Boudewijnlaan, bijvoorbeeld, zijn een tweede belangrijk aandachtspunt. Het spijtige ongeval deze week, waarbij alweer een fietster zwaargewond geraakte, bewijst nog maar eens dat onze vraag naar meer en veilige oversteekplaatsen op de Prins Boudewijnlaan niet uit de lucht gegrepen is. Elk slachtoffer is er één te veel. De Prins Boudewijnlaan snijdt onze gemeente meer en meer in twee.

Om dit campagnethema onder de aandacht te brengen, lanceren we ook een speciaal campagnefilmpje dat u hieronder kan bekijken of op http://www.youtube.com/watch?v=c3UpD45WiOc

2 gedachten over “Groen Edegem rolt zebrapad uit voor schoolgaande jeugd”

 1. geachte

  ik geef jullie volledig gelijk

  er zouden meer snelheidscontroles moeten uitgevoerd worden in de zone 30? EN DE ZEBRABADEN TUIDELIJKER MET EEN OPVALLEND KLEURTJE

  Met vriendeljke groeten

  codde pierre

 2. Inderdaad. Met dank aan onze gemachtigde opzichter die ons helpt oversteken.
  En als de andere zebrapaden in Edegem centrum dan ook nog mogen volgen, zou dat fantastisch zijn. Er wordt helaas niet meer gestopt voor voetgangers en ik neem het hen zelfs niet kwalijk. Er zijn gewoon geen zebrapaden meer. Ik blijf het een vreemde keuze vinden voor ons vernieuwde centrum.

Reacties zijn gesloten.